Brownie - az amerikaiak egyik legkedveltebb édessége

Az amerikai egyik legkedveltebb édessége a csokis Browni (ejtsd bráuni).

 

brownie.jpg

Ez a süti  félúton van a torta és a keksz között, de aki igazán csoki függő az biztosan imádni fogja, a tökéletesen elkészített Brownie elhozza hozzánk az amerikai ízvilágot egy kicsit. Az egyik legjobb jellemvonása a csokis Browni-nak, hogy könnyed de közben még is szilár állagú, így akár egy uzsonnás dobozban is elvhitehjük magunkkal az amerika ízét. 

Amit mindenképp érdemes a Browniról elmondani: szuperfinom, puha, szaftos csokis süti.

Mint minden más sütinek a Browninak is többféle elékszízétsi módja van, most egy igazán puha Browni receptet olvashattok.

Brownie hozzávalók:

 

  • 250 g vaj
  • 200 g keserű csoki
  • 360 g kristálycukor
  • 80 g kakaópor
  • 65 g liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 4 tojás

 

A brownie elkészítése tényleg rendkívül egyszerű, nem igényel komolyabb cukrász tudást, és ráadásúl még sok idő se kell hozzá.

Na lássuk, hogy a hozzávalókból, hogyan fog egy igazán finom és puha Brownie elkészülni:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, öntsd egy tálba a kristálycukrot, szitáld hozzá a lisztet, sütőport és a kakaóport.

  2. Gőz fölött, folyamatosan keverve olvaszd fel a vajat és a csokit, addig kell keverni és főzni a gőz fölött amíg szép fényes krémet nem kapsz.

  3. Vedd le felolvasztott a csokit a gőzről, és keverd hozzá az alapanyagokat (liszt, cukor, sütőpor, kakaó).

  4. A tojásokat egyenként add hozzá a csokis masszához, és keverd el őket teljesen. Addig kell keverni amíg az egész csodálatosan csillogó krémmé nem áll össze. A tökéletes állagot akkor érted ha "tészta" már alig tapad az edény falához, vígyázz mert már most olyan az illata és az állaga, hogy legszívesebben megennéd már most. 

  5. Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit, vagy jénai tálat, és öntsd bele a csokis masszát.
    Ha magasabb sütiket szeretnél akkor egy kb 5cm magasságú tepsibe, vagy tálba tedd ami nem túl nagy alapterületű, ekkor arra figyelj, hogy lassabban sűl át a tészta.

    Ha laposabban szereted, kb. 22*38 cm-es tepsit is használhatsz.

    A magasabb változatnak kb. 33-35 perc kell, vékonyabb brownie-nál 25 perc is elég.

  6. Az igazán jó brownie titka a sütésen múlik, és sajnos nagyon könnyű elrontani.
    A tökéletes állag eléréshéz nem szabad teljesen átsütni, mert akkor a végeredmény száraz lesz, a túlsűlt brownie inkább fulladást mint élvezetet okoz.
    A jó brownie-nak a teteje már száraz, repedezett, de a beleszúrt villára még rátapad a csokis massza.

  7. Vedd ki a sütőből, és hagyd a tepsiben kihűlni.

A bejegyzés trackback címe:

https://malnatorta.blog.hu/api/trackback/id/tr4615718498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Broad 2020.05.28. 09:43:50

Hatalmas respect. Végre egy brownie recept, ami nem akar több lenni, mint aminek kell. Rosszul vagyok sokszor, amikor látom, hogy mások "igazi" "eredeti" stb. brownie néven miket osztanak meg.

Málna torta

A Málna-torta blogon recepteket olvashatsz a nagyvilágból, de emellett találasz érdekességekől szóló irásoka