Az amerikai egyik legkedveltebb édessége a csokis Browni (ejtsd bráuni).
Ez a süti félúton van a torta és a keksz között, de aki igazán csoki függő az biztosan imádni fogja, a tökéletesen elkészített Brownie elhozza hozzánk az amerikai ízvilágot egy kicsit. Az egyik legjobb jellemvonása a csokis Browni-nak, hogy könnyed de közben még is szilár állagú, így akár egy uzsonnás dobozban is elvhitehjük magunkkal az amerika ízét.
Amit mindenképp érdemes a Browniról elmondani: szuperfinom, puha, szaftos csokis süti.
Mint minden más sütinek a Browninak is többféle elékszízétsi módja van, most egy igazán puha Browni receptet olvashattok.
Brownie hozzávalók:
- 250 g vaj
- 200 g keserű csoki
- 360 g kristálycukor
- 80 g kakaópor
- 65 g liszt
- 1 tk. sütőpor
- 4 tojás
A brownie elkészítése tényleg rendkívül egyszerű, nem igényel komolyabb cukrász tudást, és ráadásúl még sok idő se kell hozzá.
Na lássuk, hogy a hozzávalókból, hogyan fog egy igazán finom és puha Brownie elkészülni:
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, öntsd egy tálba a kristálycukrot, szitáld hozzá a lisztet, sütőport és a kakaóport.
- Gőz fölött, folyamatosan keverve olvaszd fel a vajat és a csokit, addig kell keverni és főzni a gőz fölött amíg szép fényes krémet nem kapsz.
- Vedd le felolvasztott a csokit a gőzről, és keverd hozzá az alapanyagokat (liszt, cukor, sütőpor, kakaó).
- A tojásokat egyenként add hozzá a csokis masszához, és keverd el őket teljesen. Addig kell keverni amíg az egész csodálatosan csillogó krémmé nem áll össze. A tökéletes állagot akkor érted ha "tészta" már alig tapad az edény falához, vígyázz mert már most olyan az illata és az állaga, hogy legszívesebben megennéd már most.
- Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit, vagy jénai tálat, és öntsd bele a csokis masszát.
Ha magasabb sütiket szeretnél akkor egy kb 5cm magasságú tepsibe, vagy tálba tedd ami nem túl nagy alapterületű, ekkor arra figyelj, hogy lassabban sűl át a tészta.
Ha laposabban szereted, kb. 22*38 cm-es tepsit is használhatsz.
A magasabb változatnak kb. 33-35 perc kell, vékonyabb brownie-nál 25 perc is elég. - Az igazán jó brownie titka a sütésen múlik, és sajnos nagyon könnyű elrontani.
A tökéletes állag eléréshéz nem szabad teljesen átsütni, mert akkor a végeredmény száraz lesz, a túlsűlt brownie inkább fulladást mint élvezetet okoz.
A jó brownie-nak a teteje már száraz, repedezett, de a beleszúrt villára még rátapad a csokis massza. - Vedd ki a sütőből, és hagyd a tepsiben kihűlni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.