A világon talán nincs még egy olyan desszert mint a palacsinta, könnyű elkészíteni, sokféle variációban ehetjük és soha nem lehet megunni.
HOZZÁVALÓK
- 20 dkg liszt (1 púpos ek = 2 dkg)
- 2 db tojás>
- 3 dl tej
- 2 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda víz
- 1 csipet só
- 3/4 dl olaj (+ a sütéshez)
Elkészítés:
- A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd pár percig pihentetjük.
- Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk, amennyiben szükséges, akkor a sütés közben töbszőr megismételhetjük az olajozást.
- A palacsintákat egyenként kisütjük, majd ízlés szerinti töltelékkel kínáljuk.
A bejegyzés trackback címe:
https://malnatorta.blog.hu/api/trackback/id/tr115755010
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.