Egy könnyű és ízletes palacsintatészta

palacsinta.jpg

A világon talán nincs még egy olyan desszert mint a palacsinta, könnyű elkészíteni, sokféle variációban ehetjük és soha nem lehet megunni.

HOZZÁVALÓK

 

  • 20 dkg liszt (1 púpos ek = 2 dkg)
  • 2 db tojás>
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda víz
  • 1 csipet só
  • 3/4 dl olaj (+ a sütéshez)

Elkészítés:

 

  1. A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd pár percig pihentetjük.
  2. Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk, amennyiben szükséges, akkor a sütés közben töbszőr megismételhetjük az olajozást.
  3. A palacsintákat egyenként kisütjük, majd ízlés szerinti töltelékkel kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://malnatorta.blog.hu/api/trackback/id/tr9815755010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Málna torta

A Málna-torta blogon recepteket olvashatsz a nagyvilágból, de emellett találasz érdekességekől szóló irásoka